Tilbage til forsiden
     
     
     
     
     
     
     
     
       
     
       
     
       
     
       
     
       
     
   
 
 

Historiefortælling

 

Der er intet så godt som en god historie….
Er der noget bedre end en gruppe mennesker, som er samlet, og der så er én der fortæller en historie? Den mundtlige fortælling er vendt tilbage og folk er begyndt at samles for at høre en god historie.

Den mundtlige fortælling
Eventyret og historien som mundtlig fortælling, har stadig sin berettigelse i dag, den står som modstykke til mange af de historier, vi ser eller hører gennem de elektroniske medier.

Eventyrets begyndelse
Der har eksisteret eventyr og historier i alle kulturer så længe der har været mennesker til. Det har ofte været de samme historier og eventyr der har gået igen. De har været brugt i mange forskellige sammenhænge, for eksempel når mennesker har været samlet ved festlige lejligheder. Deres formål har blandt andet været at få nye oplysninger ude fra, at fordrive frygten fra det ukendte og uforklarlige eller blot som underholdning.

Hvad er historiefortælling
Historiefortælling er, når et menneske tryllebinder og fastholder andre mennesker med sine ord og med sit nærvær, fører dem ind i en ”verden”, der ikke eksisterede for få øjeblikke siden. Historiefortælling skaber en række af billeder og oplevelser der holder længe efter at tilhøreren har forladt rummet. Der er intet så godt som en god historie…

   
   
    Historiefortæller Jan Hansen │Telefon 5059 3239